belépés
név:
jelszó:       A csapat célja...;
Untitled Document
 

A Barcelona és a Hertha BSC csapatát megelőzve
Magyar gyerekeké lett a bajnoki cím!
10 nemzet csapatainak harca az aranyért

Exkluzív interjú, a győztes Dalnoki Jenő Akadémia U-11 csapatának másodedzőjével


Győztünk!

 

Hazai győzelem zárta a nemrég lezajlott III. Dalnoki Jenő Emléktornát, melyen 10 nemzet legjobb utánpótlás csapatai mérték össze a teljesítményüket!

A Vas megyei Bük városában, idén olyan rangos nemzetközi klubok utánpótlás csapatai képviseltették magukat, mint a Barcelona FC, vagy a német Hertha BSC Berlin! A csütörtökön és pénteken megtartott Emléktorna részleteiről faggattam Kun István másodedzőt.

 

Milyen csapatok szálltak versenybe a bajnoki kupáért?

Büszkén mondhatom, remek mezőnyt sikerült idén összehoznunk! A külföldi csapatok között ott volt az FK Austria Wien, a Hertha BSC Berlin, az FC Barcelona, az FC Kobenhavn, a KKS Lech Poznań, az NK Slaven-Belupo, az FK Skonto Riga, a Vojvodina-Novi Sad, az FC Nitra, az M©K ®ilina, és az NK Varteks. Magyarország színeiben a Haladás VSE, a Győri ETO FC, a Fehérvár FC, a Vasas SC Budapest és természetesen a Dalnoki Akadémia csapatai indultak.

A Barcelona edzőstábja eligazítást tart

 

Nehéz volt az út a döntőig?

A srácok már szerdán lejátszottak egy edzőmeccset az FC Köbenhavn és az FC Barcelona csapataival. A két mérkőzés jó alaphangulatot teremtett, nagyon izgatottak és bizakodóak voltak. A csütörtöki első mérkőzésünket 2:0-ra nyertük a szombathelyi Haladás VSE ellen, majd az FK Skonto Riga csapatának kapuját vettük be 3 góllal. Mivel a Haladás 1:0-ra legyőzte a Barcelonát, a csoportmeccsek záró találkozóján számunkra a csoportelsőség volt a tét, a katalánoknak viszont maga a továbbjutás. Kemény meccsre készültünk. Bár egy hónappal ezelőtt Zürich-ben a Zepter kupán sikerült legyőzni őket, nem vehettük félvállról ellenük a játékot. A végig nagy tempójú mérkőzésnek 0:0 és pontosztozkodás lett a vége, így a Barca nem jutott be a legjobb nyolc csapat közé. Ez hatalmas csalódás volt a katalán gárdának. A középdöntőben végig támadtunk az FC Köbenhavn együttese ellen, de nem sikerült a kapuba találni. Nem úgy nekik, a dánok az utolsó percben megjátszott ellenakcióból nagyon szép gólt lőttek, így sajnos nem sikerült a pontmentés.

 
  Ez már a negyedik meccs volt aznap. Mennyire voltak a fiúk kimerültek?

Egy-egy ilyen meccs 20 perc kemény koncentrációt, nagy fizikai és lelki megterhelést jelent ebben a korban, ezért bizony rájuk fért már a pihenés. Délután legtöbben a Büki Strandfürdőt választották pihenésre, de a Dalnoki csapat vezetőedzője úgy határozott, hogy mi inkább kihagyjuk a strandot, és a szálláson pihenjük ki a mérkőzések fáradalmait. Látszott a srácokon, hogy a nagy meleg és a sorozat mérkőzések elfárasztották őket, és ahhoz, hogy a címvédés lehetővé váljon, tovább kellett jutnunk másnap, a legjobb négy közé.
Szerencsi és Bauer, Hegedűst figyelik

 

 

Úgy tudom, több komolyabb sérülés is érte a csapat játékosait a mérkőzések során.
Igen. Az alapcsapatból egy kezdő játékos egy korábbi balesete miatt eleve nem léphetett pályára. Tóth Máté, a csapat bal hátvédje, a Barca elleni kemény csatában kapott egy komoly rúgást a vádlijába, sajnos nem tudott tovább játszani. Hegedűs Márk, aki szintén karakteres játékosa a csapatnak, a lábfejére kapott rúgást, és bár a középdöntők hátralévő két mérkőzését még végigjátszotta, de az elődöntőben és a döntőben, már ő sem lépett pályára.

Volt valami konkrét tervetek, hogyan áll fel másnap a csapat?
Még a srácok aludtak, Czuk Henrik vezetőedző, Tóth Péter kapusedző, Ambruska Péter segédedző valamint jómagam összeültünk, és az esélylatolgatás mellett megpróbáltuk kitalálni, hogyan pótolhatnánk a hiányzó játékosokat. Végül abban egyeztünk meg, hogy a folyamatos csere lehetőségét maximálisan kihasználva, 3-5 percenként forgatjuk majd a srácokat. A meccsek során többször előfordult a csapatnál egyfajta kapu előtti tompaság, ezt is átbeszéltük, mivel oldhatnánk ezt fel másnap.

 

 Pénteken 9.30-kor hivatalosan is elkezdődött a torna második napja..

Igen, és ezzel együtt a sorsdöntő mérkőzés, a Nitra ellen. Küzdelmes játszma volt. Ugyan hamar átvettük a játék irányítását és ezt végre sikerült is gólra váltani, azonban a gól, mintha minket zavart volna meg. A csapat elkezdett kapkodni, és a Nitra kiegyenlített. Kevéssel a meccs vége előtt mégis megszereztük a vezetést, ez lett egyben a meccs győztes gólja is. Szusszantunk egyet, de látszott a srácokon, hogy nagyon sok energiát elvett tőlük ez a győzelem. Mivel a másik pályán a Koppenhága és a Zilina döntetlent játszott egymással, nekünk a továbbjutáshoz mindenképp győznünk kellett a Szlovák csapat ellen. Sikerült jó tempójú mérkőzést játszanunk a Zilina ellen, a kapuk megint csak az egyik oldalon forogtak veszélyben igazán, de éreztük, hogy a Dalnokisok helyzetkihasználásban elmaradnak a már megszokott teljesítményüktől. Végül 1:0-ra nyertünk, így csoport másodikként a dánok mögött bejutottunk a legjobb négy közé. A három órás pihenő idő alatt megnéztük a tv-ben a Magyar vízilabda válogatott elődöntő mérkőzését. Nagyon szurkoltunk nekik, roppant izgalmas közvetítés volt, minden magyar gólnál hatalmas tombolásba kezdtek a srácok. A győzelemtől felpörögött gyerekeket könnyű volt gyors öltözködésre bírni, alig várták a Hertha BSC elleni elődöntőt.
 
 


Igaz, hogy az MLSZ is képviseltette magát a tornán?


Igen, az eredményhirdetéskor Őze Tibor az MLSZ utánpótlás koordinátora, Dalnoki Ildikó díszvendég, Horváth Lajos Bük polgármestere, Simon Sándor az FTC Pártolói Egyesületének elnökségi tagja, Gálóczy Imre a Diagnosticum Zrt. vezérigazgatója valamint Lassu Zsolt a Dalnoki Akadémia tulajdonosa adta át a kupákat és érmeket. Ildikó jelenléte külön öröm volt számunkra, hisz rendszeresen jár a meccsekre, edzésekre, jól ismeri a gyerekeket, jelenléte érezhetően feldobta a srácokat.

 


Úgy tudom, az elődöntő nagyon izgalmasra sikerült!


Bizony, voltak forró pillanatok. A Berliniek iszonyatos erővel, keményen játszottak, végig keresték a párharcok lehetőségét. Ennek ellenére, sikerült a vezetést megszereznünk, de mivel egy pillanatra sem adták fel, egy apró kapushibánk elég volt a döntetlenhez, ezért a rendes játékidőn túl a büntetőkkel dőlt el a meccs. A három önként jelentkezővel bementem a pálya közepére, a többiek összekapaszkodva a pálya szélén maradtak. A Berlin kezdett, és Orgován László csodálatos vetődéssel kapta ki a labdát a bal alsó sarokból. Soós Dávid rúgta a következő büntetőt,

laposan, magabiztosan, nagy erővel a kapu jobb sarkába. Ismét a németeken volt a sor. Orgován, aki a zürichi tornán elnyerte a legjobb kapus címet, egyszerűen megbabonázta a Hertás kisfiút, a labda nagy ívben repült el a kapu fölött. Szerencsi Miklós, ha most berúgja, döntőben vagyunk. Letette a labdát, nagyon sokat várt, látszott, hogy koncentrál, hisz nagy a tét. Egyszerűen! - szóltam neki. És igen, egyszerűen begurította a labdát a jobb alsó sarokba, miközben a kapus a másik oldalra vetődött. Bent voltunk a döntőbe!
 
 
Milyen volt a döntő hangulata?


Fantasztikus! A bevonuló csapatokat, és név szerint minden gyereket bemutatott a hangosbemondó, akár a nagyoknál. Az ellenfél NK Vartex, Horvátország egyik legnagyobb utánpótlás csapata, ezért sok horvát néző is érkezett a tornára. Maga a mérkőzés hatalmas szurkolás közepette zajlott, nagyon jó volt az atmoszféra, a gyerekek ennek megfelelő erőbedobással játszottak. Egy jobb oldali szögletből Szita Bence mintegy 4 méterről kapásból bebelsőzte a kapuba a labdát, azonban az izgalmak csak ezután jöttek, mert a horvátok még a szünet előtt kiegyenlítettek. A szünetben nyugtattuk a srácokat, semmi baj, játszanak tovább, meglesz a győzelem! A gyerekeken látható volta kimerültség, de a döntő lendülete, tempója vitte őket tovább.

Közös fotó a Hertha-val, és a kupával
Czuk Henrik a második félidőben több cserét is végrehajtott, és ennek meglett a gyümölcse, egy csodaszép akció után Bence a kapust elfektetve közvetlen közelről rúgta be a csapat, és önmaga második gólját. Innentől kezdve új erőre kapott a csapat, olyan magabiztosság szállt rájuk, hogy kétség sem fért hozzá, ki lesz a győztes. Gyönyörű pillanat volt, mikor Kovács Kristóf, a bal hátvéd pozíciójából hatalmas cselsorozatba kezdett, végigszlalomozta a pályát és a kapu előtt önzetlenül Szita elé tálalt, aki mesterhármasával egyértelművé tette a győzelmet! Az edzői stáb a gól után egymás nyakába ugrált, hatalmas sikert értünk el ismét! Így végül az NK Vartex lett a második, és a dán FC Köbenhavn csapatát kiütve a dobogóról a német Hertha BSC Berlin végzett a harmadik helyen. 

 

Igaz, hogy az eredményhirdetésre felsorakozott csapatok, mind megcsodálták a hatalmas serleget?

Igen, és büszkék is vagyunk a bajnoki kupára! Sorban érkeztek a csapatok a 16. helyezettől haladva, és minden csapat kapott valamilyen emléket a tornáról. Különdíjakat is osztottak, a gólkirály az NK Vartex csapatának játékosa lett, a torna legjobb játékosa a Hertha BSC csapatából, a legjobb védő a Barcelona csapatából került ki. A legjobb kapus a Dalnokis Orgován László lett, és jutott egy kis plakett a Skonto Riga egyik játékosának is, mint a torna leglelkesebb játékosa.
Dalnoki Ildikó és Őze Tibor
átadja a Hertha bronzérmet
Te hogyan érezted magad a torna ideje alatt?

Ez egy nagyszerű torna volt! Tíz nemzet csapatai vettek rajta részt, ami nagy szervezést igényelt, és európai szinten is komoly rangot képviselt. Örülünk, hogy a neves csapatok elfogadták a meghívást. Christian Ferynik (Hertha BSC) az eredményhirdetés után azt mondta, bár rengeteg tornára járnak, a Dalnoki Emléktorna minden tekintetben egyenrangú rendezvényként említhető a nagy Nyugat-Európai tornákkal. Személy szerint nagyon jól éreztem magam, nagy teljesítmény részese lehettem, és mindig öröm, és felemelő érzés a győztesek között lenni. Ezúton is szeretném megköszönni Czuk Henrik kollegámnak, az Akadémia vezetőjének, hogy engem kért fel a csapat mellé másodedzőnek a tornára. Örömmel tölt el, hogy jelenlétemmel és munkámmal én is hozzátettem egy szeletet a győzelmi tortához.
  Hogyan tovább? Hol lesz a következő nagyobb megmérettetése a srácoknak?

Most ennek a korosztálynak hosszabb pihenő következik. Saját csapatomnak, az 1999-es korosztálynak szeptember közepén lesz egy rangos nemzetközi tornája Tápióságon, az Akadémiánk kihelyezett bázisán. Most rajtuk, a kisebbeken a bizonyítás sora. Bízom benne, hogy ők is helytálnak és sikeresek lesznek.

A tornagyőztes csapat, Dalnoki Ildikóval
 

Nem titok - a Dalnoki U-10 utánpótlás csapatát, egy saját magad által kidolgozott különlegesen hatékony edzéstematikával tanítod focizni. Elárulsz erről valamit?
Egy hamarosan induló on-line tanfolyam keretében minden futballedző hozzáférhet majd az anyaghoz. A több mint 6 év alatt kifejlesztett forradalmi edzésprogram olyan elméleti és gyakorlati ismereteket ad, melynek elsajátításával minden edzőkollégának kezébe lesz a lehetőség, hogy profi futballistákat képezzen a játékosaiból! De egyelőre nem árulnék el többet.

Mivel tudnád bizonyítani, a programod hatékonyságát?
Nekem a gyerekek teljesítménye a bizonyíték. Folyamatosan nyerik a tornákat, bajnokságokat, itthon már nem akad ellenfelük az U-10 csoportban. Idén tavasszal a programban edzett srácok legyőzték a Bayern München és az FC Nürnberg utánpótlás csapatát.

Engem meggyőztél. Hol tudnak az edzők, klubok érdeklődni a programról, vagy a tanfolyam indulásáról?
Szívesen veszek minden érdeklődést az istvan@kiddy11.hu e-mail címen, illetve már most ízelítőt kaphatnak magából a programból, ha a kiddy11.hu oldalán a "Könyv" fülre kattintanak.

 Kedves István, köszönöm az interjút! A jövőben hasonlóan szép sikereket kívánok Neked és a Dalnoki Akadémia csapatainak!

- FeKi -

Kapcsolódó link:
http://www.dalnokiakademia.hu/?q=hu/node/1383

 
 
 

KIDDY11 - kis focisták NAGY FORRADALMA
h k sze cs p szo v
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

SZAVAZZ TE IS!
Hogy tetszik a KIDDY11 weboldala?

Untitled Document
Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in /online.php on line 28

Deprecated: mysql_db_query() [function.mysql-db-query]: This function is deprecated; use mysql_query() instead in /online.php on line 28
Hiba2! INSERT command denied to user 'kiddy11'@'94.125.176.232' for table 'useronline'